Columns

De aubergine

Aubergine

Hoewel hele volksstammen zweren bij de aubergine, kan ik dit stuk groente missen als kiespijn. Want of je dat ding nu roostert, bakt, grilt of van mijn part rauw opvreet, hij mist bite en smaak. Maar het onsmakelijke paarse gevaarte heeft me toch weten te verrassen. En niet zo’n beetje ook.

Dat komt niet zozeer door de smaak van de groente, of eigenlijk het totaal ontbreken ervan, maar meer door het gebruik van de afbeelding, in relatie tot de betekenis ervan. Want waar kwam ik vandaag achter? De aubergine is de lul, en niet zo’n beetje ook. Domme Cristientje, want in Whatsapp-land doet de emoji van de door mij gehate groente blijkbaar al jaren dienst als vertegenwoordiger van het mannelijk geslacht, de piemel, de penis, de plasser zo je wilt. Wist ik veel, ik hou me nou eenmaal niet zo bezig met dat wormvormig aanhangsel.

Een banaan, daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Hele kuddes vrouwen zweren bij een dagelijks banaantje. Je schijnt ze zelfs ook te kunnen eten. Een banaan als icoon van het mannelijk apparaat, dat is tenminste duidelijk. Maar de aubergine… Wie heeft dat in Godsnaam verzonnen? Om te beginnen is het ding paars. Nou heb ik persoonlijk geen hekel aan paars, maar ik kan me niet voorstellen dat er vrouwen zijn die zo’n paars geval ergens anders willen hebben dan in hun tuin. Ten tweede kan ik de vorm totaal niet rijmen, hoewel ik nou niet direct de juiste persoon ben om daarover een oordeel te vellen. Daarentegen heb ik in mijn jeugdige jaren, toen de twijfel over mijn seksuele voorkeur nog aanwezig was, ook weleens naar piemels gekeken. Maar zover ik me herinner voldoen geen van de door mij bekeken plassers aan de curves van de aubergine: van taps uitlopend (dat groene kroontje vergeet ik liever), tot halverwege uitbuikend richting een straffe diameter van een centimeter of zes, om vervolgens vol rond te eindigen.

Dus niet om het een of ander, ik moet er niet aan denken (nou ja, heel eventjes dan, maar dan puur uit wetenschappelijk oogpunt en gezonde nieuwsgierigheid). Het kan best zijn dat ik iets gemist heb, maar als er iemand is die ooit een piemel heeft gezien die aan deze vormen voldeed en er in real life iets mee gedaan heeft dan hoor ik het graag. Dat mag ook anoniem. Maar omdat ik zelf niet geloof dat het ooit zover zal komen, is het misschien een idee om de banaan weer van stal te halen of desnoods een winters worteltje te gebruiken om te laten weten dat je sleep-over een succes was?

Scheelt ook vast een paar minderwaardigheidscomplexen bij de heren.

Cristina xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *