Columns

Damesperikelen

Damesperikelen

Het leven van een vrouw gaat niet over rozen. Universeel gezien zijn alle vrouwen met elkaar verbonden want we dragen een gezamenlijk lot. Niet alleen worden we vanaf een zekere leeftijd elke maand geteisterd door helse pijnen, maar als je even niet oplet komt daar nog een schepje bovenop.

De Maandstonden, niet te verwarren met de ‘Maanstanden’, zorgen voor nogal wat ongemak en zwaar lijden waar menig man het loodje bij legt. Gewenst of niet per se gewenst zijn sommigen onder ons daar negen maanden van verlost, maar of dat nou veel beter is? Dat is voor mij nog maar de vraag. Het dragen van een extra persoon in je lichaam, die meevreet, meeplast, meepoept en eigenlijk altijd ‘op je lip’ hangt lijkt mij namelijk ook niet echt een feestje en dan heb ik het nog niet eens gehad over de ‘uittreding’. Mijn grootste nachtmerrie is dan ook een smerige wc-bril, want ‘thank God’ zal het op een andere manier niet vrijwillig gaan lukken. Alleen al de gedachte dat er ‘iets’ uit mijn lichaam komt dat tienduizenden malen groter is dan hoe het er ooit in ging…

Er zijn enkele ‘dappere’ mannen geweest die een simulatie van een bevalling al dan niet vrijwillig hebben ondergaan en bij de derde weeënreeks al kermend en over de grond rollend om genade smeekten. Geen enkele man heeft ooit ‘een bevalling’ gered. Ze haakten allemaal af omdat ze de pijn niet konden verdragen.

Ik ben zelf een ‘doorslikker’ zodat ik daar waar het mij uitkomt vaak enkele maanden vrij van bovenstaande ellende leef, ondertussen met volle teugen genietend van het feit dat het ‘doorlekzwaard van Damocles’ even niet boven mijn hoofd hangt, terwijl ik ook nog eens bakken met geld bespaar dat ik niet uit hoef te geven aan paracetamol en ‘hygiënische vrouwenproducten’. Ondertussen kan ik alles ongelimiteerd doen; zwemmen, joggen, paardrijden, surfen… Hoewel ik eerlijkheidshalve moet bekennen dat ik helemaal niet kan surfen en ook paardrijden mij afstoot vanwege de ‘odeur’ die deze hobby nu eenmaal met zich meebrengt. Maar het gaat om het idee. Zonder noemenswaardige perikelen bereik ik op deze manier voor de periode van enkele maanden een punt dat vrij veel lijkt op mijn meisjesbestaan, waar mijn enige zorg, ‘hoe overleef ik mijn ouders’ was. Klinkt als een vrouwenhemel, toch? Nou, echt niet!

Niemand heeft mij even verteld dat je als ‘doorslikker’ keihard afgestraft wordt voor het dwarsliggen van het werk van Moedernatuur. Als je ingesteld bent op, ‘elke maand ben ik enkele dagen uitgeschakeld’ dan leg je je daar als vrouw bij neer en draag je het als een baas. Als je ingrijpt in dit maandelijks ritueel en een paar maanden per jaar achtereen wil genieten van een drooglegging, komt ‘het’ keihard terug, met onverdraaglijke pijnen die, al spreek ik niet uit ervaring, te vergelijken moeten zijn met het uitpersen van een vierling, maar dan alle vier tegelijk, door dezelfde uitgang.

Ik vind ‘de vrouw’ maar een slecht ontwerp. Als ik heel eerlijk ben, was ik sowieso liever een man geweest. Mannen willen graag ‘De Leider’ zijn en ik pleit dan ook voor een nieuw hormoonstelsel en een rolwisseling. Laat mannen het maar eens een paar eeuwen doen. Eisprongen maken, baarmoederbedjes spreiden, kinderen intern laten groeien én baren! Ga ik ondertussen even tegen een boom pissen.

Cristina xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *