Over Cristina

Cristina Danneels wordt op 10 augustus 1982 als Cristina Katarina Danneels geboren in het Brabantse Halsteren. In 2000 doet ze eindexamen VWO, waarna ze besluit om op eigen benen te gaan staan en emigreert naar Spanje, om tussendoor ook nog kort in Kaapstad te gaan wonen.

Cristina is deels Nederlands, deels Vlaams en iemand die houdt van het leven en geniet van de kleine dingen. Ze schrijft behalve boeken, al enige tijd spraakmakende columns en gedichten voor diverse binnen- en buitenlandse media. Cristina is, zoals ze dat zelf mooi omschrijft, een echte ‘vrouwenvrouw’ en één van de meest veelzijdige schrijfsters in Nederland en Vlaanderen. Ze maakt dan nooit een geheim van haar seksuele geaardheid. Sterker nog, haar ervaring als ‘openlijk praktiserend lesbienne’ was voor haar juist de motivatie tot het schrijven van haar debuutroman ‘Niet dat soort meisje’.

In haar roman neemt ze de lezer op een vaak komische, soms verdrietige, maar altijd seksueel prikkelende manier mee op haar seksuele ontdekkingsreis onder de regenboog.